2.3.16

«ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ…….. Μία εικόνα χίλιες λέξεις»



ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΕ ΕΝΝΕΑ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔEN ΛΗΣΜΟΝΩ», διοργανώνει μία πολύμορφη εκδήλωση με σημαντικό και σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Στόχος είναι να τοποθετήσει ένα νοητό μεγεθυντικό φακό στις θηριωδίες οι οποίες διεπράχθησαν κατά τη περίοδο της γερμανικής κατοχής. Να αναδείξει τους άγνωστους ήρωες που υπέστησαν τη γερμανική βαναυσότητα.
Είναι μία έκθεση τιμής και σεβασμού στη μνήμη του δικού μας παππού, της δικής μας γιαγιάς, του δικού μας πατέρα, μάνας, αδελφού, συγγενή. Του δικού μας γνωστού και άγνωστου Έλληνα, της γνωστής και άγνωστης Ελληνίδας που μαρτύρησαν για τον αέρα της λευτεριάς.
Η έκθεση με τον τίτλο «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ…..Μία Εικόνα Χίλιες Λέξεις», θέλει εντέλει να καταδείξει σε όλους μας μέσα από την αναδρομή στο χρόνο, τί συνέβη κατά τη μαύρη περίοδο της γερμανικής κατοχής στη χώρα μας. Θέλει να αναδείξει την πείνα, τις μαζικές δολοφονικές εκτελέσεις, τις καταστροφές και τα δεινά τα οποία πέρασε ο Ελληνικός λαός. Ως πολιτιστική εκδήλωση ιστορικής μνήμης λοιπόν και σύγχρονης δημοκρατικής ευαισθησίας που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, όλων των γενεών, προτάθηκε ως καταλληλότερος χώρος της έκθεσης, οι σταθμοί του μετρό.
Άλλωστε, ένας από τους στόχους της εκδήλωσης είναι τα συνδέσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του Λεκανοπεδίου της Αττικής με τον πολιτισμό και την ιστορική μνήμη.
Η έκθεση «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ..…Μία εικόνα χίλιες λέξεις», θα διαρκέσει από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2016. Συγκεκριμένα, το φωτογραφικό υλικό της, θα εκτεθεί στο Ζάππειο Μέγαρο και σε εννέα σταθμούς του Μετρό της Αθήνας (Ελληνικό, Άγιος Δημήτριος, Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Εθνική Άμυνα, Αγία Παρασκευή, Άγιος Αντώνιος, Περιστέρι, Αιγάλεω), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων . Η διοίκηση του Ομίλου ΟΑΣΑ Α.Ε. εντάσσει τη συγκεκριμένη εκδήλωση στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για τη σύνδεση των ΜΜΜ της Αθήνας με τον πολιτισμό, στηρίζοντάς την, όπως επίσης η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε, η οποία παραχωρεί τους 9 σταθμούς του Μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: