5.12.10

Φωτογραφια και τεκμηριωση 1.

απο το φωτογραφικο αρχειο DIKIpedia (Η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας & Τεκμηρίωσης Βόλου) http://81.186.130.244/node/4296

Εγινε η διορθωση στην λεζαντα αποδεικνυοντας οτι ορισμενες φορες το διαδικτυο μπορει να χρησιμοποιηθει σαν πλατφορμα-εργαλειο διορθωσης καποιων ιστορικων φωτογραφικων αστοχιων.
Ο Άρης Βελουχιώτης με άλλους συναγωνιστές του.

η φωτογραφια με αριθμο 0826 ειχε ως λεζαντα (για τα προσωπα που απεικονιζονται)
( Ο Ναπολέων Ζέρβας με αντάρτες ΕΔΕΣ.)
[ Φωτογραφία ] / φωτ. Κώστα Ζημέρη.
















Η Σωστη αναφορα ειναι: Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ με αλλους συναγωνιστες του.
Μανολης Κασιματης - "Μελετωντας την δραστηριοτητα του φωτογραφου Κωστα Ζημερη κατα την διαρκεια της Εθνικης Αντιστασης 1941-44."


Παρατηρησεις επι της φωτογραφίας
Δε μου φαινεται για το Βελουχιωτη αυτος. Μοιαζει πολυ αλλα δεν ειναι (Ζέρβας δεν ειναι με τίποτα φυσικά...).
Ειναι αρκετα ψηλος για να ειναι Αρης. Η γενε
ιαδα του ειναι πιο ξανθια. Το ξιφιδιο δεν ειναι ιδιο με του Αρη. Ολοι οι ρουμελιωτες καπετανιοι ετσι ηταν. Μοιαζει αρκετα με το Λευτερη Χρυσιωτη (Σπυρο Τσιλιγιαννη) παντως.
J.



Δεν εχω την φωτογραφια σε υψηλη αναλυση για να ειμαι σιγουρος 100% μονο την ειδα στο διαδικτυο σημειωνω το σπαθακι που εχει επανω στην ζωνη, μαυροσκουφης
Πριν σχολιασουμε εξ αποστασεως εκτος αν εχεις δει την φωτογραφια εκ του φυσικου στα αρχεια του Δ. Βολου η αλλου να σημειωσω τα εξης:
Η λεζαντα περι Ζερβα που ηταν πριν και αρκετο καιρο ανεβασμενη, την ειχε βαλει ο ιστορικος( ή οποιος αλλος τεκμηρωσε) του δημου στο διαδικτυο.Κατοπιν μηνυματος οτι ειναι λαθος, ο ιδιος η καποιος αλλος την αλλαξε.
Ειχα στειλει το μηνυμα/comments στην φωτογραφια αρχες Σεπτεμβριου αλλα μεχρι αρχες Δεκεμβριου δεν ειχαν κανει τιπ
οτε οποτε το ανεβασα σχολιαζοντας στο μπλοκ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ και το εστειλα παραλληλα στην Λιστα.
Δεν εχω παει στον Βολο ουτε ξερω καποιον απο τα αρχεια του Δημου. Αρχες Ιανουαριου εγινε η αλλαγη στην λεζαντα. Να σημειωσω οτι το μηνυμα/comments μου δεν υπαρχει ενω θα επρεπε. Οταν εκαναν την αλλαγη στην λεζαντα θεωρω οτι θα το ερευνησαν. Αυτοι ειχαν τη πρωτοτυπη φωτογραφια στην συλλογη τους, οτι το καλυτερο για να μπορεσει να τεκμηριωθει μια φωτογραφια πιο σωστα, αλλωστε εχουν τον πρωτο λογο.

Τωρα αν εσυ πηγες, την ειδες ή εχεις και φωτογραφια του Λευτερη Χρυσιωτη (Σπυρου Τσιλιγιαννη) και μπορεσες να συγκρινεις ειναι τελειο. Δεν χρειαζεται να γραψεις όμως Μοιαζει αρκετα γιατι το μοιαζει δεν δειχνει τεκμηριωση 100%.
Η δικη μου αποψη: Μια βαση δεδομενων φωτογραφικων ντοκουμεντων στο διαδικτυο μπορει να βοηθησει σε πολλα κυριως να αποτελεσει πεδιο για καλυτερες τεκμηριωσεις Oι δημοι θα πρεπει, οταν ανεβαζουν στο διαδυκτιο την ιστορια τους, να την εχουν τεκμηριωσει.Εννοειται οτι θα εχουν το καταλληλο προσωπικο και τα αντιστοιχα κεντρα ντοκουμεντων.Τελικα ετσι ειναι;
Μ.

τελικα βρεθηκαν φωτογραφιες που απεικονιζουν τον Λευτέρη Χρυσιώτη



Για την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας & Τεκμηρίωσης Βόλου)
DIKIpedia
Το φωτογραφικό αρχείο του ΔΗ.Κ.Ι. απαρτίζεται από 15.000 περίπου φωτογραφίες.
Ο κύριος όγκος του αρχείου αφορά φωτογραφίες του Στέφανου Στουρνάρα (καρτποστάλ, αρχείο Δήμου Βόλου) και του Κώστα Ζημέρη (5.000 περίπου φωτογραφικές πλάκες και αρνητικά από το διάστημα 1910-1955).
Στη φωτογραφική συλλογή περιλαμβάνεται και σημαντικός αριθμός φωτογραφιών από κοινωνικούς αγώνες και αγώνες του εργατικού κινήματος την περίοδο του Μεσοπολέμου (αρχείο Ζιούτου) και από την περίοδο 1940-45 (αρχεία ΕΔΕΣ, Πυρομάγλου, Ζημέρη, Ν. Στουρνάρα, Σπ. Μελετζή). Μέρος της συλλογής έχει ψηφιοποιηθεί στο πλαίσιο του Ε.Π. Κοινωνία της Πληροφορίας 2000 - 2006, Μέτρο 1.3 πρόσκληση 65

Δεν υπάρχουν σχόλια: